Historia

Lite historia om placeringar av stationen

Efter ett sammanträde 1924, beslöt många av de droskförare som arbetade var och en för sig, att centralisera droskkörningarna till en gemensam station.

Därmed bildades Arboga Droskägarförening.
1925 den 1:a April stod den första gemensamma staionen klar vid Nygatan 29.

Chaufförena som startade Arboga Taxi var följande: 1:Sven Hult, 2:Axel Edberg, 3:Emil Hjelm, 4:Axel Östlin, 5:Oskar ”Dalotten”Dahlström, 6:Axel Andersson, 7:Karl Andersson, 8:Konrad Eriksson samt 9:Axel Gustavsson.

Först den 1:a februari 1939 gjordes den första flytten av stationen, för en flytt av stationen var det i ordets rätta bemärkelse.
Man lastade stationshuset på lastbil, för att transportera den samma 24 nummer längre bort på samma gata (Nygatan 53) här blev man sedemera inte långvariga.
Den 19:e maj samma år gick flyttlasset till stora torgets södra del.

Här finns det flera uppgifter på var han höll hus, somliga påstår att man först var stationerade i ett förmak/sidobyggnad till Centralcafeét, där affären lycktan håller till idag.
För att sedan flyttas till Sturebions foaje där det idag huserar en presentbutik.

Vad man helt säkert vet, är att nästa flytt skedde 1949 och gick till Järntorget, där polisstationen ligger idag. Här förblev man fram till 1969 då fastigheten revs för att göra plats för fastigheten som ligger där än idag.

Åren 1969 – 1970 hade man stationen i en mannskapsbod som var placerad vägg i vägg med Holms Kiosk på Kyrkogatan bakom Heliga Trefaldighets kyrkan.

Nästa anhallt blev Kapellgatan 2, mitt emot Medborgarhuset som vi i dag kallar ”Gamla Station”.
Här huserade taxi ända fram till sista juni 2013.

Arboga Kommun hade sedan ett tiotal år låtit meddela att man ville förnya Ahlöfsparken och att vi inte längre var ösnkvärda här.

Flytten gick till OK:s gamla lokal på Bensingatan som vi härbererar från första Juli 2013.
Här märks det vad trångbodda vi varit på Kapellgatan, dessutom hade vi två egna tvätthallar i samma byggnad. Men vi växte ur även denna lokal då vi utökade personalen i våran trafikledning.

Nästa adress som är vår nuvarande är Industrigatan 6 i Arboga. 
Den ligger i BRIAB´s gamla lokaler som ägs av B4 i Arboga AB.
De har snyggat upp lokalerna i nyskick och vi är supernöjda.
En uppsnyggning av hela området är påbörjad man ser förbättringar varje dag.
Vårat hemområde är Köping, Arboga och Kungsör ”KAK” och vi har framkörningstid på under 20min i hela KAK.